0

Geen producten in de winkelwagen.

Menu
Persoonlijke service & professioneel advies 088-1471000

Baxi/Roca oliegestookte cv ketels

Oliegestookte CV

Oliegestookte cv ketels worden in Nederland steeds zeldzamer, maar ze worden nog steeds toegepast. In situaties waar geen aansluiting op het aardgasnet voorhanden is kan plaatsing van een  Baxi oliegestookte ketel uitkomst bieden. Te denken valt aan gebouwen op het platteland, chaletparken , buitengebied maar ook in de beroepsscheepvaart  en watersport wordt een oliegestookte cv ketel nog veelvuldig toegepast.

Importeur Baxi olieketels

Buurs is sinds 2006 officieel importeur voor Baxi oliegestookte cv-ketels. Deze ketels hebben een uitstekend rendement van meer dan 90% en een zeer lage NOx uitstoot. De ketels zijn verkrijgbaar in solo uitvoering (alleen verwarming) en als combiketel met warmwatervoorziening. De Baxi ketels zijn compact en de oliebrander is gemonteerd in de geïsoleerde omkasting waardoor de Baxi ketels de stilste olieketels op de markt zijn. Naast de standaard open verbrandingstoestellen is een Baxi cv-ketel ook leverbaar als gesloten ketel: De verbrandingslucht wordt dan van buiten aangezogen. Hierdoor brandt de ketel nog stiller en wordt de verbranding niet verstoord door wisselende zuurstofconcentraties (b.v. in machinekamers of slecht geventileerde ruimtes). Een Baxi oliegestookte ketel is daarom een prima alternatief voor situaties waar een gasketel plaatsen niet mogelijk is.

Afstellen brander

Voor het goed functioneren van een olieketel is een juiste afstelling zeer belangrijk. Buurs kan de Baxi olieketel (en ook andere merken oliegestookte ketels) met behulp van gekalibreerde meetapparatuur in bedrijf nemen of onderhoud uitvoeren aan bestaande oliegestookte verwarmingsinstallaties. Onze monteurs komen door heel Nederland voor onderhoud aan uw oliegestookte ketel of heater.

Installatie

Ook voor het laten plaatsen van een Baxi oliegestookte ketel bent u bij ons aan het juiste adres. Onze monteurs of partners kunnen dit voor u verzorgen door heel Nederland. Informeer naar de mogelijkheden.

Onderdelen

Ook voor het onderdelen van de Baxi ketels of ketels/branders van andere merken bent u bij ons aan het juiste adres. Veel spare-parts leveren wij uit voorraad en kunnen we snel bij u af laten leveren.
Ook kunt u bij ons complete voorzetbranders bestellen ter vervanging van b.v. Elco, Intercal, Riello, Weishaupt e.d.

Baxi is onderdeel van de BDR Thermea Group

Baxi oliegestookte cv-ketel
Baxi Gavina oliegestookte combi-ketel

Baxi Gavina oliegestookte cv-ketel
Brander, pomp en expansievat in de afgesloten behuizing

 

Hoog Rendement

De Baxi oliegestookte ketels zijn niet condenserend maar hebben desondanks een hoog rendement van circa 92%. Voor een olieketel is dit een rendement van formaat. Gecombineerd met een geelbrander met lage NOx uitstoot is de verbranding schoon en efficiënt.

Compacte behuizing

Omdat alle componenten van de Baxi oliegestookte cv-ketels zijn ondergebracht in één compacte kast neemt de ketel weinig ruimte in. Omdat de brander ook ondergebracht is zijn deze ketels erg stil. Voor onderhoudswerkzaamheden zijn voor- en bovendeksel afneembaar. Voor optimaal onderhoud moet de ketel geplaatst worden met vrije ruimte aan de bovenzijde en aan de voorzijde.
Bij de open toestellen kan de rookgasafvoer naar keuze zowel aan de bovenzijde als aan de achterzijde geplaatst worden.

Gesloten verbrandingstoestel

De standaard uitvoering van de Baxi cv- en combiketels zijn open verbrandingstoestellen. De verbrandingslucht wordt dan opgenomen uit de opstellingsruimte, b.v. de machinekamer of een stookhok.
Wanneer de ketel geplaatst moet worden in een ruimte waar niet voldoende ventilatie aanwezig is of in leefruimte dan is plaatsing van een gesloten ketel aan te raden. Baxi is de enige fabrikant die gesloten oliegestookte ketels aanbied. Een gesloten ketel is veiliger en stiller.

Baxi showroom

Wanneer u de Baxi oliegestookte ketels wilt bekijken is dat mogelijk in onze showroom in Kampen. U kunt ons bellen om een afspraak te maken (085-8769815). Wij kunnen u dan vrijblijvend adviseren welk type ketel voor u het meest geschikt is.

Anderen bekeken ook:

Baxi Gavina-EM 20GTI| Indirect gestookte heater| Vlotterkraan toilet | Vorstbestendige buitenkraan

Vragen over producten?

Bel ons voor persoonlijke service & professioneel advies.

088-1471000

Klanten over Buurs.nl

Klanten beoordelen Buurs.nl met een 8.6 (728 beoordelingen).