0

Geen producten in de winkelwagen.

Menu
Persoonlijke service & professioneel advies 088-1471000

Vorstbestendige buitenkraan

✓ Gratis verzending (boven € 30,00)
✓ 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
✓ Eigen technische dienst voor reparatie/installatie
Home » Vorstbestendige buitenkraan

Een tradiationele buitenkraan moet in de winterperiode afgesloten en afgetapt worden om bevriezing te voorkomen. Een vorstbestendige buitenkraan kent dit nadeel niet. Door het ontwerp wordt bevriezing voorkomen en kan de buitenkraan de hele winter gebruikt worden.

Hoe werkt een vorstvrije buitenkraan?

Het principe van de vorstbestendige of vorstvrije buitenkranen is voor de verschillende merken/types gelijk: In het kraanmechanisme en uitloop blijft geen water achter dat kan bevriezen. De afsluiter van de kraan zit (ver) in de muur of binnen en wordt bediend via een spindel. Wanneer de kraan dicht gedraaid wordt komt er lucht door de spindel in de uitloop van de kraan. Hierdoor loopt het leidingstuk wat kan bevriezen leeg. Een vorstbestendige buitenkraan zal daarom ook altijd nadruppelen bij het sluiten. In de wintermaanden moet een tuinslang of ander gebruikte apparatuur wel losgekoppeld worden zodat het water uit de vorstvrije kraan kan stromen.

Vorstvrije buitenkraan

Montage vorstbestendige buitenkraan

Een handige klusser installeert  een vorstvrije buitenkraan in een handomdraai. In de onderstaande video wordt precies uitgelegd waar je rekening mee moet houden.

Meer informatie?

Bent u van plan om een vorstbestendige buitenkraan te kopen en wilt u meer informatie? Geen probleem. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Ook geven wij u graag een vrijblijvend advies. U bent van harte welkom in onze showroom. Maak telefonisch een afspraak via 085- 8769 815 of stuur een e-mail via info@buurs.nl. Uw vraag liever per mail stellen? Vul het contactformulier op onze website in en we komen zo snel mogelijk bij u terug.

Wij hebben de vorstbestendige kranen van Bonfix in ons assortiment. Deze leveren wij uit voorraad.

Anderen bekeken ook:

Wat is waterslag?| Indirect gestookte heater| Kokendwaterkraan Quooker

Vragen over producten?

Bel ons voor persoonlijke service & professioneel advies.

088-1471000

Klanten over Buurs.nl

Klanten beoordelen Buurs.nl met een 8.6 (728 beoordelingen).